Hallands Kustvandrarhem Falkenberg

Med utsikt över havet och Skrea strands salta bad på gångavstånd ligger Hallands Kustvandrarhem Falkenberg.

Vandrarhemmet har 42 bäddar i 12 rum fördelade på två-, tre-, fyr- och sexbäddsrum, alla med handfat. Sex duschar och nio toaletter finns i korridorerna.

Alla rummen – även de med våningssängar – är utrustade med nya, bekväma resårmadrassängar. Frukost, lakan (bäddat), handduk och slutstädning ingår i alla rumstyper.

Barnsängar, inklusive bäddset, och barnstolar finns att låna kostnadsfritt.

I det ljusa köket finns det gott om plats och arbetsytor med bland annat flera diskmaskiner och mikorvågsugnar. Sällskapsrummet, som ligger i direkt anslutning till köket och den stora altanen, har en härlig utsikt över hav och strandängar och en mysig loungedel med TV och tillgång till gratis WiFi. I trädgården finns en gemensam grillplats.

Vandrarhemmet, som är året runt-öppet, öppnade i juni 2013 efter renovering. Vi satte bland annat in nya fönster, målade om fasaden samt byggde ett helt nytt kök. Samtliga rum har målats om och fått nya golv, och i den stora trädgården gallrade vi grönskan och öppnade upp mot havet. Våren 2017 byggdes helt nya badrum med toaletter och duschar – alla helkaklade och med golvvärme.

Vandrarhemmet lämpar sig väl för större grupper och sällskap. Lättillgängligt, gott om plats att gratis parkera bilen och cykeln samt goda parkeringsmöjligheter även för bussar.

Husdjur får av hänsyn till allergiker inte vistas på vandrarhemmet. För gäster i behov av assistanshund med certifikat, se under husdjur i våra allmänna villkor.

Hela vandrarhemmet är rökfritt, det gäller även altanen och toaletterna. Askfat finns utomhus runt fastigheten på tomten.

Från Hallands Kustvandrarhem är det 4 km till Falkenbergs centrum och 35 km till Ullared. Bussen stannar på hållplatsen ”Falkenberg Hansagård” alldeles intill, 150 m från vår entré och vid grannen Hansagårds Camping. Läs mer på hallandstrafiken.se.

Välkommen med din bokning!